dimarts, 21 de maig del 2013

Beno Gutenberg


Beno Gutenberg (4 de juny de 1889 - 25 de gener de 1960) va ser un sismòleg alemany. Va néixer a Darmstadt i va obtenir el seu doctorat a la Universitat de Göttinget el 1911. Va mantenir la seva posició a la Universitat de Strasbourg i a la Universitat de Frankfurt-am-Main fins que va marxar a l'Institut Tecnològic de Califòrnia (Caltech) el 1929, on gràcies a l'ajuda de desenvolupadors d'instrumentació sísmica, va poder desenvolupar el primer catàleg mundial modern de terratrèmols, denominat "Seismicity of the Earth".
Gutenberg va fer diverses contribucions importants a la ciència, com la definició del diàmetre del nucli de la Terra ja que, el 1913, va establir la localització del límit entre el mantell terrestre i el nucli, situant-lo a uns 2.900 km de profunditat; aquest límit rep el seu nom (discontinuïtat de Gutenberg).


El seu estudi: Va estudiar les capes internes de la Terra. Les ones sísmiques són causades generalment per explosions i terratrèmols per sota del terra, però en 1913 Gutenberg va observar que, a certa profunditat sota la superfície de la Terra, les ones primàries disminuir dràsticament i les ones secundàries es van aturar per complet. Encara que les ones secundàries poden transmetre a través de material sòlid, aquestes ones no poden viatjar a través del líquid. Per tant, Gutenberg va arribar a la conclusió, correctament, que a la profunditat específica en què les ones secundàries que s'esvaeixen, prop de 1118.468 milles (1.800 km) per sota de la superfície, el líquid ha d'estar present.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada